torsdag den 25. august 2011

Fin lille padehat top til træstub...

Hermed en lille DIY på paddehatte toppe til træstubbene omkring bålstedet i haven. I må endelig sige til hvis der er noget der ikke giver mening så uddyber jeg gerne:)


Du skal bruge:

Ønsket stof (gerne noget med pletter så det ligner fluesvampe) Jeg har valgt at bruge voksdug så det kan holde til lidt vådt vejr. Dog tager stoffet skade hvis det ikke tages ind om natten.
Alm. bred elastik
Perler til enderne.

Mål diameteren på den træstub du vil lave et sæde til. Læg ca. 15-20 sm oveni det mål og optegn en cirkel på stoffet. Jeg synes at den nemmeste måde at lave cirklen på er med en blyant med snor i radius længde. Man holder så enden på snoren fast med tommelfingeren på stoffet og strækker snoren med blyanten i den anden ende. Kør blyanten rundt i en cirkel. (håber det giver mening)
Læg derefter stoffet 2-3 cm ind og sy rundt så der bliver en løbegang. Lad en åbning på ca. 3 stå.
Sæt elastikken fast på en sikkerhedsnål og træk den gennem løbegangen. Klip elestikken til i en passende længde og bind perler på begge ender så den ikke smutter ind i løbegangen igen.
Stoffet sættes på træstubben og elastikken strammes så den rynkede effekt opstår. Bind en sløjfe:)

Som en ekstra ting kan man købe noget skumgummi eller pladevat og klippe ud i træstubbens størrelse så stubben bliver lidt blødere at sidde på. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar