Herhjemme bruger vi den nemmeste opskrift på boller jeg længe har set. Den består af ingredienser man næsten altid har liggende i huset alligevel, så når Karsten pludselig kommer i tanke om at han har glemt at købe rugbrød til madpakken rører jeg hurtigt disse boller sammen.
Ingredienser til ca. 17-20 stk.:
Arbejdstid: 5 min.
Tilberedningstid i alt: ca. 45 min. (varmluftsovn)
9 dl vand
100 g gær
360g havregryn
2 tsk salt
ca. 800 g hvedemel
evt. æg eller mælk til pensling (jeg har ikke penslet bollerne på billedet)
Gæren røres ud i et lunkne vand og derefter tilføjes resten af ingredienserne. Ælt til dejen er lind og kun klistre let. Dejen skal derefter hæve til dobbelt størrelse. Form bollerne og læg dem på 2 plader. Bollerne skal efterhæve 20 min. Bag derefter bollerne ved 200 grader i 20 min i alm. ovn (en plade ad gangen) og ca. 150 grader i varmluftsovn (begge plader på en gang).
God appetit:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar